Sinaasappeltijd

Echt leuk om weer terug te zijn. De gezellige stad, de zee, het Turia bier, de Tinto Verano, de vino tinto’s, de wandelingen door de straatjes van de historische stad met overal terrasjes en eettentjes, de fietstourtjes door het groene langgerekte Turia Park, de oude bruggen (pontes) die stammen uit de tijd dat het park nog een rivier was. Als we onder de bloemetjesbrug doorfietsen, moet ik altijd even “Ponte del Flores!” gillen omdat je zo blij wordt van al dat roze en rood dat altijd bloeit.
Valencia, het buitenleven, de opera, de stad van diversiteit en gemoedelijkheid.
Met overal sinaasappelbomen.
Zeer binnenkort staan de nieuwe data voor de +Weken in 2017 op de site,
¡Vamos!

Nasportzomeren

Gelukkig hebben we de foto’s nog..!

‘To be or not to be, that ís the question’

He, ho, bi, trans, a, inter, allemaal vierden we deze zomer onze vrijheid én de liefde in Amsterdam tijdens de EuroPride. In het hart van de stad, een bruisend programma op een ontmoetingsplein dat was omgedoopt tot de Shakespeare Club, de prachtige historische naam van de club die later het COC werd. Overal straatfeestjes. Een zaterdag roze Vondelpark. En het Freedom concert op de Dam, dat overigens twee maal op nationale TV werd uitgezonden omdat ze de eerste uitzending per ongeluk de sprekers eruit geknipt hadden, nou ja zeg.

Ondanks dat men doorgaans niet meer hand in hand durft te lopen, meldingen van geweld tegen lhbt-ers is verdubbeld en de terroristische dreiging niet van de lucht is, vierden we onze vrijheid met veel gekkigheid. De European Drag Olympics met ‘Stiletto Sprint’, ‘Bitch Volleybal’ en niet te vergeten de ‘Handtas Toss’.

Mooie inhakers als de roze brievenbussen van PostNL, de Hema ‘worst en tompoezen voor iedereen’, de hilarische ‘Plee Pride’, en dan het hitsige Milkshake Festival… Love Liberates!

Burgemeester Eberhard van der Laan: “Het is een belangrijk evenement voor Amsterdam, want daarmee vieren we dat we hier de vrijheid hebben om te zijn wie we willen zijn.” Alsof je geaardheid een keuze is, maar goed. Onze burgemeester stond mooi wel mee te swingen op de voorboeg van de Gemeente boot. “Amsterdam, Amsterdam, de stad waar alles kan.” Ons Amsterdam, waar we mogen zijn wie we zijn. En het mooie is dat iedereen daar wat van kan vinden.

Nu de rest van de wereld nog.

Niet winnen toch lol

Altijd spannend die Tie-breaks. Veel leut en gezelligheid op het park tijdens het Open Tie-Breakers tennistoernooi. De laatste week van juli, een hele week strijd en geploeter voor de zoete overwinning, die 1e prijs. Toch echt wel jammer dat er bij elke winnaar ook altijd een verliezer moet zijn!

Dus dit is voor degene die nét in die tiebreak 3e set verloren hebben, de 1e ronde verliezers, de losers, de lucky losers, de happy campers, de runner-ups. Want gelukkig hebben we de flyers van de Tennis +Week nog. Op de wedstrijdtafel. Gaat over lekker tennissen&meer met mooi weer. Veel lol. In het najaar én in het voorjaar in Valencia.

Doe mee. Have a break. Voel je een winnaar! In ongeveer 2 uurtjes vliegen ben je al in die relaxte Spaanse sinaasappelstad aan de Middellandse zee. Én een glaasje Aqua de Valencia van het huis. Alle 1e prijswinnaars zijn natuurlijk ook heel welkom.

Tennis +Week Valencia